Tehnički Pregled Šta Ne Prolazi

Tehnički pregled šta ne prolazi? Od 5. jula 2021. godine vlasnici motornih vozila suočavaju se sa velikim problemom na tehničkom pregledu. Gužve su se stvorile na linijama za tehničku ispravnost vozila pa se na termin čeka i po nekoliko dana. Zakazivanje tehničkog pregleda je jedino rešenje kako ne bi gubili dragoceno vreme.

Tehnički pregled šta ne prolazi?

Po novim pravilima na tehničkom pregledu vozila se više ne slikaju već se vrši snimanje kompletne procedure. Zbog ovog razloga vreme za tehnički pregled vozila traje oko 50. minuta, što je rezultiralo velikim gužvama. Na ovo treba dodati da velika većina vlasnika motornih vozila nije prošla tehnički pregled. Svi oni su dobili rok od 3. dana da otklone nedostatke na vozilu a zatim da se ponovo vrate na liniju tehničkog pregleda. Neispravan migavac na retrovizoru, nedostatak tečnosti za pranje šoferšajbne, manja ulegnuća na karoseriji, naprsla stakla, neispravan zadnji brisač ili treće stop svetlo su bili razlozi zbog kojih vozilo nije moglo proći tehnički pregled. Medjutim iz Ministarstva unutrašnjih poslova su odmah reagovali i izdali sopštenje da sva manja mehanička oštećenja i nedostaci na vozilu koja ne utiču na bezbednost saobraćaja nisu osnov da se motorno vozilo proglasi za tehnički neispravno. Samo u slučaju da su na motornom vozilu neispravni uredjaji i oprema isto ne može proći tehnički pregled.

Kako proći tehnički pregled?

Obavljanje tehničkog pregleda vozila za mnoge vlasnike istog postalo je opterećenje. Da bi vozilo prošlo tehnički pregled upravljački i kočioni mehanizam, rashladni sistem, alanser, altenator, svetlosne grupe ( farovi, žmigavci, stop svetla) i pneumatici moraju biti potpuno ispravni. Takodje šasija vozila ne sme imati oštećenja kao i koroziju na karoseriji vozila. Manja oštećenja poput naprsline na šoferšajbni do 10 milimetara, ogrebotine po karoseriji neće biti faktor zbog koga će vozilo biti udaljeno sa tehničkog pregleda. Ako vozilo ima naknadno ugradjen spojler, bocu za gas, zatamnjena stakla ili su uradjene druge prepravke na vozilu vlasnik mora imati atest proizvodjača da prepravka ne utiče na preformanse vozila. Pored navedenog obavezno se mora imati u vozilu prva pomoć, set rezervnih sijalica, trokut, svetleći prsluk. Dokumenta koja su vam potrebna za tehnički pregled su saobraćajna dozvola, stara polisa obaveznog osiguranja, lična krata vlasnika vozila. Oprano i čisto vozilo je prvi uslov da se započne procedura tehičke ispravnosti vozila.

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!