Tehnički pregled Voždovac se nalazi na  teritoriji opštine u blizini ulica Vojvode Stepe, Kumodraška, Stefana Prvovenčanog, Autokomanda, gde  možete proveriti ispravnost vašeg vozila. Tehnički pregled Voždovac i registracija vozila sve na jednom mestu bez odlaska u MUP. 

Cna registracije vozila
1 23

Tehnički pregled Voždovac- Na teritoriji opštine u ulicama Vojvode Stepe, Kumodraška, Stefana Prvovenčanog, Autokomanda možete proveriti ispravnost vašeg vozila. Tehnički pregled Voždovac i registracija vozila sve na jednom mestu bez odlaska u MUP. 

Tehnički pregled na Voždovcu - Koliko traje tehnički pregled?

Tehnički pregled traje od 20. minuta do 40. minuta u zavisnosti koja kategorija vozila se pregleda. Po novom pravilniku iz jula 2018. godine  pooštrene su kontrole ispravnosti vozila. Na taj način pokušava se dobiti veća bezbednost učesnika u saobraćaju. Nije dovoljno samo održavati redovan servis vozila i misliti da je vozilo ispravno. Na ispravnost vozila utiču mnogi faktori. Zato je tehnički pregled i osmišljen tako da ukoliko vozilo nije tehnički ispravno ono se  isključuje iz sobraćaja. Kad se utvrdi da vozilo nije tehnički ispravno imate tri dana kako bi ste otklonili sve nedostatke koje mogu uticati na bezbednost saobraćaja. Tehnički pregled se deli na tri vrste redovni, vanredni i kontrolni. Redovni se obavlja jednom godišnje kada se produžuje registracija vozila. Vanredni se radi ukoliko ste imali neko oštećenje na vozilu prilikom udesa.Obavlja se  nakon popravke I pre puštanja vozila u saobraćaj. Kontrolni se vrši po nalogu ovlašćenog lica MUP-a zbog kontrole tehničke ispravnosti vozila.

Zašto se radi tehnički pregled?

Tokom korišćenja vozila vremenom dolazi do habanja materijala i njegovog oštećenja koji mogu imati uticaj na vašu bezbednost i ostalih učesnika u saobraćaju. Cilj svakog tehničkog pregleda je da se utvrdi da li je vaše vozilo ispravno. Od ove obaveze ne treba bežati zato što bezbednost Vas i ostalih učesnika treba da bude na prvom mestu. Kad uradite tehnički pregled vozila, sigurni ste da narednih godinu dana imate tehnički ispravno vozilo. Za kratko vreme i bez odlaska u MUP registraciju vozila i tehnički pregled možete obaviti u agenciji Henex.

Tehnički pregled - Proces

Proces obavljanja tehničkog pregleda započinje proverom podataka o vozilu. Utvrdjuje se da li se podaci iz sobraćajne dozvole poklapaju sa podacima vozila. Nakon toga sledi slikanje vozila iz pet uglova. Kasnije slike idu u dokumentaciju koja se dostavlja MUP-u. Pregled vozila obavlja ovlašćeni kontrolor na linji tehničkog pregleda. Prvo se proverava indetifikaciona pločica, zatim svetlosne grupe. Dugo, kratko svetlo, pozicija, žmigavci i štop svetlo. Utvrdjuje se stanje metlica na brisaču i njegova ispravnost. Proverava se stanje limarije i šasije, ispravnost kočionog sistema kao i dubina šare na gumi. U vozilu mora stajati aparat za gašenje požara, prva pomoć, sajla za vuču i svetlosni prsluk. Gleda se da li nosač motora, koš i prednji i zadni lonac imaju koroziju na sebi. Takodje ne sme biti curenja ulja i goriva iz vozila kao i izduvnih gasova u kabini vozila. Na kraju se proverava ispravnost rashladnog sistema, altenator, alnaser, motor i mehanizam za upravljanje. Ukoliko je sve ispravno prošli ste tehnički pregled i možete obaviti registraciju vozila.

Tehnički pregledi za motorna vozila mogu se obaviti  svakog  dana od 07h do 21h a subotom od 08h do 15h.

Voždovac Beograd

Teritorija opštine Voždovac je podeljena u nekoliko naselja. Neka od njih su: Braća Jerković, Konjarnik, Šumice, Stepa Stepanović, Dušanovac, Banjica, Medaković, Kumodraž. Na jugu teritorije opštine se uzdiže planina Avala na kojoj se nalazi najveći televizijski toranj u Srbiji. Na Voždovcu su smešteni mnogi fakulteti poput Fon-a, Fakulteta političkih nauka, Saobraćajni i Fakultet za bezbednost. Kako je jedna od vodećih opština grada Beograda na Voždovcu imate sve što je potrebno za odvijanje normalnog života. Počevši od vrtića, osnovnih i srednjh škola pa do sportskih klubova i sportskih centara. Jednosavno život na Voždovcu možete komotno voditi a da ne napustite teritoriju opštine.