Zakazivanje Tehničkog Pregleda

Zakazivanje tehničkog pregleda za fizička i pravna lica možete uraditi pozivanjem broja 011-44-33-222. Zakazivanje tehničkog pregleda i registracija vozila u agenciji Henex se može obaviti u deset poslovnica u Beogradu. Voždovac, Kumodraž, Novi Beograd, Zemun Altina, Borača, Zvezdara, Palilula, Novi Beograd blokovi, Čukarica, Kaludjerica su lakacije gde možete uraditi tehnički pregled i registraciju vozila bez odlaska u MUP.

Zakazivanje tehničkog pregleda

Kako nalaže zakon o bezbednosti u saobraćaju tehnički pregled vozila se radi jednom godišnje. Tehnički pregled obuhvata proveru ispravnosti uredjaja na vozilu koji utiču na bezbednu vožnju u saobraćaju. Da bi se obavila registracija vozila prvo se radi tehnički pregled. Ukoliko ne želte da čekate i gubite vreme savetujemo da uradite zakazivanje tehničkog pregleda. Na taj način za samo 40. minuta obavićete sve što je potrebno kako bi se uradila prva ili produžila registracija vozila. Potrebno je samo da pozovete naš kol centar i zakažete termini koji vama odgovara. Tehnički pregled možete obaviti 30. dana pre nego što istekne registracija vozila. Agencija Henex radi tehnički pregled i registraciju za putnička i teretna vozila nosivosti do 4.000 kilogarama kao i za motorcikle. Tehničku ispravnost vozila vršimo uredjajima marke Hofmann i Actia Muller. Zbog korona virusa vršimo dezinfekciju automobila pre i posle završenog tehničkog pregleda a kontrolor održava distancu od 2. metra sa klijentom.

Koliko vremena traje tehnički pregled vozila?

Novi pravilnik o tehničkom pregledu vozila koji je stupio na snagu 5. jula 2018. godine propisuje trajanje tehničkog pregleda za:
Putnička i teretna vozila čija nosivost ne prelazi 3,5 tona – 35. minuta
Motorcikli – 20. minuta
Motorna vozila čija je masa 4. tone i imaju hidraulični prenosni mehanizam kočionog sistema – 40. minuta
Traktori – 25. minuta
Pre dolaska na tehnički pregled morate oprati svoje vozilo. To je prvi uslov kako bi se započeo pregled vozila. Ukoliko se to ne ispoštuje možete biti udaljeni sa tehničkog pregleda vozila. Kada vozilo stane na traku slika se i sinima iz više uglova. Nakon toga se slika kilometraža koje je vozilo prešlo do tog trenutka. Ova dokumentacija se dostavlja MUP-u. Ukoliko se tehnički pregled ne obavi po zakonu i dese se propusti kazna sledi kontroloru i vlasniku servisa a agencija može izgubiti licencu za obavljan je tehničkog pregleda.

Zbog čega vozilo ne može proći tehnički pregled?

Ako su neispravne kočnice, brisači, nečitljiv broj motora ili postoji oštećenje šasije, karoserije nećete proći tehnički pregled. Pukotina na vetrobranskom staklu koja je veća od 10. centimetara može vas udaljiti sa pregleda vozila. U slučaju da su svetlosni uredjaji, kratko, dugo, štop svetlo, žmigavci i poziciono svetlo neispravni ne ispunjavate usluov da obavite tehnički pregled. Gume koje nemaju propisanu šaru ( dubina šare za letenje gume 1,6.mm za zimske 4.mm), nečitljiva identifkaciona pločica, dubinska korozija na limariji su razlog da se vozilo udalji sa tehničkog pregleda. Ukoliko nemate u vozilu sajlu za vuču, trokut, prvu pomoć, aparat za gašenje požara, svetlosni prsluk nećete proći tehnički pregled. Takodje ako nije ispravan upravljački, kočioni, rashladni sistem, altenator, alanaser, motor kao i izduvni sistem ne radite tehnički pregled vozila.

Cena registracije i tehničkog pregled

Kalkulator registracije vozila daće vam odgovor kolika je tačana cena registracije vozila. Popunite polja sa tačnim podacima o vozilu i pošaljite SMS na broj 066-30-45-30. Cena poruke je besplatna. Za cenu tehničkog pregleda vozila pozovite nas. Radno vreme svih poslovnica agencije Henex u Beogradu je radnim danima od 8-20 časova, subotom od 8-15 časova. Bilo da Vam je potrebna prva registracija vozila ili produženje registracije kod nas možete obaviti tehnički i registracuju vozila bez odlaska u MUP. Ukoliko imate neko dodatno pitanje za zakazivanje tehničkog pregleda i registracije vozila naše ljubazno i profesionalno osoblje vam je na raspolaganju.

 

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!