Izgubljene Registarske Tablice

Izgubljene registarske tablice mogu biti problem za vlasnika motornog vozila. Ova situacija nije česta, ali se dešava. Srećom zbog izgubljenih tablica ne mora se raditi tehnički pregled i registracija vozila, već se mora poći u MUP kako bi se izvadile nove tablice.

Izgubljene registarske tablice

Registarska tablica na vozilu se može izgubiti na nekoliko načina. Obično sa vozila spadne jedna tablica ali svakako se moraju promeniti obe. Zbog nepravilno postavljenog rama za tablice lako može doći do spadanja tablice sa branika vozila. Takodje ukoliko je ram tablice lošeg kvaliteta lako dolazi do njegovog pucanja. To se često dešava na parkingu kada drugo vozilo izlazi u rikverc i nasloni se na branik vašeg vozila. Bez tablica možete ostati i u slučaju kradje.

Ako u svojoj režiji napravite tablicu i tako nadomestite nedostatak na motornom vozilu i zaustavi vas saobraćajna policija napisaće vam prekršajnu prijavu. Isto tako učestvovanje u saobraćaju bez registarske tablice podleže prekršajnoj prijavi.

Šta uraditi kada primetite da nema registarskih tablica na vozilu?

Kada dodje do gubljenjenja ili nestanka registarske tablice vlasnik motornog vozila dužan je da prijavi MUP. Potrebno je otići u najbližu stanicu policije i o dogadjaju obavestiti nadležni organ. Ukoliko se desi da ste tablicu izgubili van mesta gde je registrovano vozilo o tome morate obavestiti teritorijalni nadležnu organizacionu jedinicu MUP-a. Nakon obaveštenja, dobićete potvrdu o izgubljenoj registrarskoj tablici a zatim privremene tablice. U potvrdi će biti naznačena maršuta vozila koja važi dok ne nestignete do mesta gde je motorno vozilo registrovano.

Kolika je cena novih registarskih tablica kada izgubite stare?

Na putu u saobraćaju mogu da učestvuju motorna i priključna vozila koja imaju važeće registracione tablice, saobraćajnu dozvolu i registracionu nalepnicu. Kada se izgubi tablica sa vozila mora se izvaditi nova. Medjutim osim takse za nove tablice mora se uplatiti i taksa za sobraćajnu dozvolu kao i za registracionu nalepnicu. Sa potvrdom o izgubljenoj tablici i svim uplaćenim taksama odlazite na šalter za registraciju vozila u policisku stanicu. Tada će vam biti izdata nova saobraćajna, registraciona nalepnica i nove tablice. Cena za izdavanje registraskih tablica i ostalih dokumenta iznosi oko 5.000 dinara. Iskreno se nadamo da nećete doći u ovu sitaciju, ali ako se ona desi sada znate celu proceduru šta treba uraditi kad se izgube registracione tablice.

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!