Tehnički pregled vozila podrazumeva detaljnu kontrolu tehničke ispravnosti svih uređaja na vozilu koji su bitni za bezbednu vožnju. Tehnički pregled vozila je  obavezan za sva putnička i teretna vozila pre nego se pristupi njihovoj registraciji. Savremena oprema i stručni kadar su garancija kvalitetne kontrole tehničke ispravnosti vozila u agenciji Henex.

Tehnički Pregled Vozila

Tehnicki pregled

Tehnički pregled i Registracija – Sve na jednom mestu

Cna registracije vozila
 Izaberite lokaciju   //  Zakažite tehnički  //  Za 1 sat Vaš auto ce biti registrovan.

Kliknite na link ispod za telefon, adresu svake lokacije.

Voždovac   Novi Beograd      NBGD Blokovi      Zemun     Čukarica       Kumodraz      Zvezdara      Kaludjerica        Borča

KOMPLETAN IZNOS REGISTRACIJE MOŽETE PLATITI:
– Administrativnom zabranom do 12 rata
– Čekovima građana na licu mesta do 6 rata bez kamate
– Platnim karticama Banca Intesa do 6 rata bez kamate

Beograd tehnicki pregled

Tehnički pregled vozila Savremenim uređajima marke Actia Muller i Hofmann vršimo tehnicki pregled svih putničkih motornih vozila i teretnih vozila maksimalne dozvoljene nosivosti do 4000 kg.

Tehnički pregled

Po zakonu o bezbednosti saobraćaja propisano je da se redovni tehnicki pregled vozila vrši jednom godišnje. Tehnički pregled na svakih 6 meseci propisan je zakonom za vozila na motorni pogon i priključna vozila, koja vrše javni prevoz putnika ili prevoze opasne materije, kao i vozila na kojima se vrši obuka kandidata za vozače.

Henex vrši tehnički pregled za sva putnička motorna i teretna vozila dozvoljene maksimalne nosivosti do 4 tone.

Novim pravilnikom o tehničkom pregledu vozila koji je stupio na snagu 5 jula 2018. godine pooštrena je kontrola ispravnosti vozila, koja je dosta rigoroznija u odnosu na period pre stupanja na snagu novog pravilnika. I najmanja nepravilnost na vozilu može biti uzrok vraćanja motornog vozila na nov tehnički pregled. Na vozilu sve mora biti u funkciji.

Novi pravilnik je donet u cilju brige o bezbednosti u saobraćaju i isključivanja vozila koja su tehnički neispravna i nebezbedna sa puteva u našoj zemlji.

Zato savetujemo sve vlasnike vozila da pre tehničkog pregleda odvezu auto na servis kod majstora, koji će iskontrolisati, svetla, brisače, kočioni sistem, to jest sve što se traži po novom zakonu. Tako ćete biti sigurni da je automobil tehnički ispravan i bezbedan. Potom zakažite tehnički pregled. Bitno je da je vozilo mehanički ispravno, dok je spoljni izgled vozila u drugom planu.

Šta se ne toleriše na tehničkom pregledu vozila?

– Neispravne kočnice

– Pukotina na vetrobranskom staklu. Razbijeno staklo na šoferšajbni, odnosno pukotina, može biti uzrok vraćanja vozila sa tehničkog. Tolerancija pukotine je do 10 cm.

– Neispravni brisači

– Oštećenje karoserije

– Oštećenje šasije

– Nečitljiv broj motora

– Neispravni svetlosno signalni uređaji. Ako su svetlosni uređaji u kvaru, ne možete dobiti potvrdu o ispravnosti vozila dok ih ne popravite.

– Nečitljiva identifikaciona pločica vozila

– Nevažeće uverenje o prepravkama koje su uradjene na vozilu

– Dotrajale gume – Vozači imaju naviku da voze dok gume potpuno ne izgube šaru. Po novom pravilniku dubina šare na gumama je standardizovana. Propisana minimalna dubina šare za letnje gume je 1,6mm, dok za zimske gume iznosi 4mm.

– Dubinska korozija – Na tehničkom pregledu dubinska rđa ne sme da se toleriše. U slučaju da je na vozilu truo koš, nosač motora, prednji I zadnji lonac, takvo vozilo ne može da prodje tehnički pregled.

– Neposedovanje dodatne opreme. – Trougao, sajla, aparat za gašenje požara, paket prve pomoći su obavezna dodatna oprema koju morate imati u vozilu.

– Neispravne kuke za vuču.

– Prljavo vozilo

Svi mehanizmi na vozilu u koje spadaju mehanizam za kočenje, upravljački mehanizam, rashladni sistem, motor, alnaser, altenator, izduvni sistem i pneumatici treba da budu potpuno ispravni.

Drugim rečima vozilo je u ispravnom stanju kada mu motor i agregati rade, ne postoji curenje ulja, goriva i izduvnih gasova iz sistema koji mogu da ugroze vozača ili saputnike.

Podaci koji su uneti u saobraćajnu dozvolu treba da budu u skladu sa podacima o vozilu. Broj šasije se kontroliše i upoređuje sa saobraćajnom dozvolom. Svaki podatak mora da bude ispravan, počev od brojeva do mase vozila, snage, broja sedišta. Ukoliko se podaci ne podudaraju, vozilo nećete moći da registrujete, već će ono biti vraćeno sa tehničkog pregleda.

Automobil mora da bude čist, jer je kontrola ispravnosti veoma rigorozna. Tokom tehničkog pregleda na liniji za pregled novi pravilnik propisuje da može biti prisutno samo ovlašćeno osoblje koje vrši proveru.

Oprema za tehnicki pregled

Koliko je vremena porebno za tehnički pregled?

Ranije tehnički pregled je trajao od 10-20 minuta. Novim pravilnikom propisano je da tehnički pregled po vozilu traje:

– Za motocikle i tricikle -20 minuta

–  Za traktor – 25 minuta

– Za ostala priključna vozila 30 minuta

-Za putnički automobil i motorna vozila čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3,5 tone.- 35 minuta

– Za motorna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.5 tone i koja imaju hidraulični prenosni mehanizam kočinog sistema – 40 minuta

Vozilo se tokom tehničkog pregleda fotografiše i snima. Osim spoljašnosti vozila slika se i kilometraža. Fotografije i snimci su dokaz da je vozilo stvarno bilo na liniji, i da je pregled obavljen po propisanim standardima.

Obavezno pre tehničkog operite automobil. Preporučuje se da i trap vozila bude čist jer se proveravaju krajevi spona. Prljavo vozilo neće proći proveru ispravnosti. Za utvrdjenu najmanju nepravilnost vozilo može može biti vraćeno na novi tehnički pregled. Na vozilu sve mora da funkcioniše počevši od brisača pa do kočionog sistema, svetlosne grupe i ostale opreme.

Tehnički pregled mora biti uradjen po zakonu jer su kazne za propuste prilikom tehničkog pregleda veoma rigorozne, kako za kontrolore tako i za vlasnike servisa kojima se može i oduzeti ovlašćenje za tehnički pregled.

Zakažite termin za tehnički pregled vozila na vreme. Najbolje vreme za termin je mesec dana pre isteka registracione nalepnice.

Izaberite lokaciju   Registracija na Novom Beogradu   Zemun registracija i tehnicki    Blokovi BG registracija vozila    Cukarica tehnicki pregled    Registracija vozila Vozdovac 
                                                             Kumodraz tehnicki  Kaludjerica registrovanje auta   Registracija auta u Borci