202101.28
0
4

Tehnički Pregled 2021

by in Blog

Tehnički pregled 2021. godine neće biti isti kao dosadašnji pregled tehničke ispravnosti vozila jer se uvodi novi propis. Od 5. jula 2021. godine na tehničkom pregledu meriće se količina izduvnih gasova iz vozila. Ukoliko vozilo ispušta emisiju štetnih gasova veću od dozovljene neće proći tehnički pregled. Samim tim neće se moći obaviti registracija vozila.

Tehnički pregled 2021

Vlada Srbije došenje zakona o merenju izduvnih gasova iz vozila odložila je do 5. jula 2021. godine. Kako je do stupnja na snagu ovog zakona ostalo još malo vremena, vlasnici motornih vozila treba da pripreme svog ljubimca za tehnički pregled. Sva vozila koja nemaju katalizator ili DPF filter neće proći prgled tehničke ispravnosti vozila. Drugim rečima motor vozila koji ispušta gasove drugačije od fabričkih parametara ili u sličnim vrednostima neće moći da prodje tehnički pregled. Ovaj problem imaće veliki broj vlasnika motrnih vozila čija je starost veća od 12. godina. Da bi ste prošli tehnički pregled od 5. jula 2021. godine moraćete ugraditi katalizator ili partikularni filter. Stručnjaci predpostavljaju da svako drugo vozilo neće moći da prodje tehničku ispravnost vozila ukoliko ne reše problem izduvnih gasova. Sada se postavlja veliko pitanje da li se valsnicima vozila isplati ova popravka automobila. Čišćenjem motora odredjenim hemijskim sredstvima to jest dekarbonizacijom može se postići efekat i tako smanjiti emisju izduvnih gasova.

Tenička ispravnost vozila 2021

Vlasnici čije vozilo ima Euro 3 motor su u strahu da li će moći da prodju i izvrše tehnički pregled od 5. jula ove godine. Vozilo niže ekološke kategorije predstavlja opsanost po kvalitet vazduha i životnu sredinu. Da bi se ovoj pojavi stalo na put novim zakonom je propisano da vozilo koje emituje nepropisnu količinu izduvnih gasova neće biti registrovano. Ovaj zakon se odnosi na automobile, autobuse, kamione, traktore, motocikle. Svi tehnički pregledi koji na svojoj liniji ne budu imali odgovarjuću opremu za merenje izduvnih gasova i potreban prostor neće moći da obavljaju pregled ispravnosti vozila. Mnogi vlasnici automobila se još uvek nadaju da ovaj zakon neće ući u primenu. Medjutim iz saobraćajne policije, AMSS i Ministarstva saobraćaja nema naznaka da će se odložiti primena zakona. Zato savetujemo svim vlasnicima vozila koji sumnjaju da imaju problem sa izduvnim gasovima na svom vozilu ovaj problem otklone na vreme. 

Tehnički pregled vozila

Pored ove novine koju smo naveli u tekstu i dalje važe ista  pravila kao ranije da bi ste prošli tehnički pregled vozila. Prvo na tehnički pregled dodjite sa opranim automobilom. Ponesite sa sobom ličnu kartu vlasnika vozila i saobraćajnu dozvolu. Veća oštećenja i korozija na karoseriji i šasiji kao i na prednjoj i zadnjoj šoferšajbni se ne tolerišu. Morate imati ispravan kočioni sistem, svetlosnu signalizaciju, mehaničku upravljivost vozila i potrebnu dodatnu opremu. Kako bi ste brzo obavili tehničku ispravnost i registraciju vozila agencija Henex Vam nudi mogućnost zakazivanja termina kada to vama odgovara. Plaćanje registarcije možete obaviti platnim karticama na 6. rata ili putem administrativne zabrane na 12. rata. Sve oko registracije vozila obavljamo za 5. minuta bez odlaska u MUP. Radno vreme agencije je radnim danima od 7. do 20. časova, vikendom od 8. do 15. sati. Za sve dodatne informacije oko tehničkog pregleda i registracije vozila možete nas kontaktirati na broj telefona 011-44-33-222