Privremena Registracija Vozila

Privremena registracija vozila može važiti maksimalno jednu godinu. Privremenu registraciju vozila mogu dobiti za svoje vozilo strani državljani kojima je mesto boravka u Srbiji, državljani Srbije čije je mesto boravka u stranoj zemlji kao i vozila koja učestvuju na sajmovima ili auto trkama u našoj zemlji.

Šta je potrebno priložiti za privremenu registraciju vozila?

Da bi se vozilo moglo privremeno registrovati mora se imati potvrda o privremenoj registraciji. Odobrenje daje nadležan carinski organ koji je zadužen za privremeni uvoz vozila. Na zahtev vlasnika vozila ili korisnika lizinga koji ima pravni posao sa subjektom u inostranstvu može se prvremeno registrovati motorno vozilo. Od dokumenata treba priložiti sledeće:

Polisa obaveznog osiguranja vozila

Potvrda da je izvršen tehnički pregled vozila ne stariji od 30. dana

Potvrda da je odobren privremeni uvoz vozila izdata od carinske uprave

Dokaz o vlasništvu i poreklu motornog vozila

Potvrda o plaćenom porezu na upotrebu vozila

Plaćene propisane takse za registraciju vozila

Lična karata ili važeći pasoš ukoliko zahtev podnosi strano lice sa dokazom o odobrenom boravku u Srbiji

Ko može upravljati privremeno registrovanim vozilom?

Vozilo koje je privremeno registrovano može voziti samo valasnik odnosno lice koje je upisano u saobraćajnu dozvolu.

Da li se može uraditi privremena registracija ako se vrši izvoz vozila koje je kupljeno u Srbiji?

Vozilo koje je kupljeno u auto kući ili od fizičkog lica a izvozi se iz Srbije dobija privremene registraske tablice sa oznakom PRE u trajanju od 15. dana. Kako bi se izadala ova vrsta tablica vlasnik mora da uplati takse za registraciju vozila, priloži dokaz o valsništvu, polisu obaveznog osiguranja koja važi 15. dana. Takodje vozilo mora imati uradjen tehnički pregled.

Ko radi privremenu registraciju vozila?

Privremenu registraciju vozila vrši Ministarstvo unutrašnjih poslova u mestu prebivališta za fizička ili sedišta za pravna lica.

Ukoliko Vam je potrebno da privremeno registrujete vozilo i potrebne su vam dodatne informacije kako bi se obavila registracija i tehnički pregled vozila možete nas pozvati. Agencija Henex radi svakog radnog dana od 07 do 20 časova a subotom od 08 do 15 sati.

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!