Stroža Pravila Za Tehnički Pregled 2021

Stroža pravila za tehnički pregled vozila 2021. godine! Procena je da ogroman broj putničkih automobila neće proći tehnički pregled a samim tim neće moći da se obavi registracija vozila posle 5. jula 2021. godine. Od ovog datuma vozila koja emituju nepropisnu količinu izduvnih gasova neće proći tehnički pregled. Najveći problem imaće vlasnici vozila sa Euro 3 motorom.

Stroža pravila za tehnički pregled 2021

Pravilnikom koji će početi da važi od 5. jula 2018. godine doneta su nova pooštrena pravila o tehnikčkom pregledu vozila. Pravilnikom je odlučeno da se počne sa merenjem izduvnih gasova iz vozila od 5. jula 2021. Time je dato tehničkim pregledima da se do ovog datuma prilagode novim pravilima i snabedju svim aparatima za mernje količine izduvnih gasova. Vlasnici vozila moraće svoje automobile da prilagode novom pravilniku kako bi mogli izvršiti i proći tehnički pregled 2021. godine. Istraživanja su pokazala da skoro svako drugo vozilo u Srbiji zagadjuje životnu sredinu zbog nepropisne emisje štetnih gasova. Iz tog razloga od donošenja pravilnika 2018. godine država je pružila mogućnost da za period od 3. godine linije tehničkog pregleda i putnička vozila prilagode novom pravilniku. Zaključak je da eliminacioni faktor prilikom tehničkog pregleda vozila neće biti emisiona klasa motora već dozvoljena količina izduvnih gasova.

Koja vozila neće proći tehnički pregled 2021

Prema mišljenju stručnjaka većina putničkih vozila koja imaju motor Euro 3 neće moći da prodju tehnički pregled. Ovaj problem će imati svi valsnici vozila čiji motor u autombilu nije podešen u fabričkim parametrima pa zbog toga vozilo emituje veliku količinu štetnih izduvnih gasova. Svi benzinci sa Euro 3 motorom koji nemaju ispravan katalizator ili je on skinut neće moći da prodju tehnički pregled. Vozila sa Euro 3 motorom koja koriste za pogon dizel ako nemaju DPF filter biće udaljeni sa tehničkog pregleda. Automobili sa Euro 3 motorom na kome je skinut katalizator ili DPF u vazduh izbacuju otrovne gasove koji zagadjuju životnu sredinu. Od prošle godine prilikom tehničkog pregleda merilia se emisija štetnih gasova i vozačima se ukazivalo da li njihova vozila ispunjavaju standarde ili moraju da svoj auto dovedu u red. Vraćanjem katalizatora na vozilo ili čišćenjem motora možete rešiti problem sa emisijom izduvnih gasova.

Da li će se produžiti rok za merenje izduvnih gasova na tehničkom pregledu 2021.

Mnogi očekuju da se izduvni gasovi iz vozila neće meriti na tehničkom pregledu posle 5. jula 2021. godine zbog pandemije korona virusa i ekonomske krize. Za sada nema najava da će se taj rok produžiti ali svakako se može očekivati da će država imati to u vidu. Naš savet je da se ipak pripremite za tehnički pregled i registraciju vozila po pravilima koja će važiti od 5. jula 2021. godine. Ukoliko Vam je potrebna informacija kolika je dozvoljena količina izduvnih gasova iz vozila kako bi automobil prošao tehnički pregled možete na kontaktirati.

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!