Registracija Vozila Sa Zatamnjenim Staklima

Registracija vozila sa zatamnjenim staklima može biti problem ukoliko ne posedujete atest za isto. U nastavku teksta dobićete informacije koliko je dozvoljeno zatamnjivanje stakala na vozilu, kolika je cena atesta i koja je procedura za dobijanje potvrde.

Registracija vozila sa zatamnjenim staklima

Postavljanje folije na zadnju šoferšajbnu, zadnja i prednja bočna stakla na vozilu doprinose njegovom moćnijem izgledu. Medjutim ako ne posedujete atest za zatamnjivanje stakla na vozilu, nećete proći tehnički pregled a samim tim ne možete obaviti registraciju vozila. Od 2018. godine u našoj zemlji je uvedeno atestiranje zatamnjenih stakala. Po važećim propisima na vozilu zadnja bočna stakla kao i zadnja šoferšajbna mogu biti zatamnjena i do 100%. Zatamnjenje prednjih bočnih stakala u ravni vozača može biti maksimalno do 30%. Prednja šoferšajbna ne sme biti zatamnjena folijom. Prvi dokument koji vam je potreban za atest je saglasnost proizvodjača za ugradnju folija. Ovu potvrdu možete dobiti od ovlašćenog uvoznika automobila. U zavisnosti od proizvodjača vozila cena potvrde iznosi oko 3.000 dinara. Servisi koji su ovlašćeni za zatamnjivanje stakala marke automobila BMW, Škoda, Audi, Mercedes, Mazda, Citroen, Reno, Opel i drugih ovu potvrdu daju besplatno.

Izjava o ugradjenoj foliji na vozilu

Izjava o ugradjenoj foliji na vozilu je sledeći dokument koji vam je potreban za atest. Servisi koji su ovlašćeni za ugradnju folija od strane Agencije za bezbednost saobraćaja su u obavezi da izdaju ovu potvrdu. Morate znati da izmedju stakala i folije mora postojati nalepnica koja potvrdjuje tehničku ispravnost folije.

Atestiranje zatamnjenih stakala

Nakon što prikupite potrebna dokumenta koje smo naveli u tekstu odlazite u AMSS, Auto Visit ili Tehnolab gde će vam pregledatai dokumentaciju i slikati vozilo. Ukoliko je dokumentacija ispravna u roku od nekoliko dana dobijate atest. Taksa koja se plaća ustanovama koje se bave atsetiranjem folija iznosi oko 4.800 dinara. Agenciji za bezbednost saobraćaja uplaćuje se Republička administrativna taksa u iznosu od 3.430 dinara. Kada jednom izvadite atest za zatamnjivanje stakala na vozilu on će važiti sve dok ne skinete folije.

Kazan za zatamnjena stakla ukoliko nemate atest

U slučaju da nemate atest za zatamnjivanje stakala ili je stepen zatamnjenja stakla veći od dozvoljenog saobraćajna policija će vam napisati kaznu u iznosu od 15.000 do 30.000 dinara za fizička lica. Dobićete 6. kaznenih poena i zabranu upravljanja vozilom 3. meseca. Ukoliko isti prekršaj napravi pravno lice novčana kazna je od 60.000 do 600.000 dinara.

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!

Najpovoljnije u gradu

Na lokaciji Henex Kumodraž, Bulevar Peka Dapčevića br.73 (okretnica autobusa 25). Redovan i šestomesečni tehnički pregled za sva TAXI vozila 3500din. Gratis utvrđivanje tehničkiih karakteristika (promena boje).