Registracija Vozila Nakon Isteka Registracije

Registracija vozila nakon isteka registracije

Registracije može biti komplikovana situacija kao i vožnja automobila na dan isteka. Često dobijamo pitanja od klijenata šta je potrebno uraditi da bi se vozilo ponovo registrovalo. U nastavku teksta objasnićemo šta je potrebno uraditi kako bi se ponovo obavila registracija i tehnički pregled vozila.

Istekla vam je registracija vozila a to niste primetili! U slučaju da je od isteka registracije prošlo manje od 30. dana registraciju možete obaviti bez vraćanja tablica. Ukoliko je isteklo više od 60. dana morate vratiti registarske tablice. Kazna za saobraćajni prekršaj ako učestvuijete u saobraćaju a registracija je istekla više od 30. dana je 5.000 dinara. Ako je istekla više od 60. dana platićete kaznu u iznosu od 10.000 do 20.000 dinara. Ove kazne se odnose za fizička lica. Kazna za pravno lice ili preduzetnika iznosi od 50.000 do 600.000 dinara. Poslednjih meseci saobraćajna policija u Beogradu dobila je vozila koja su opremljena sistemom za otkrivanje vozila čija je registracija istekla. Kada istekne registracija vozila pojavljuje se još jedan problem, kako doći do tehničkog pregleda.

Kako vozilom kome je istekla registracija doći do tehničkog pregleda?

Jedno od rešenja su probne tablice. Medjutim, izdavnje probnih tablica zna da bude komplikovano. Morate da vratite registarske tablice, odjavite vozilo i poništite saobraćajnu dozvolu. Zatim vadite probne tablice koje postavljate na vozilo pa tek tada možete u skladu sa zakonom odvesti vozilo na tehnički pregled. Ovaj postupak može oduzeti dosta vremena pa je zato naš savet da jednostavno angažujete šlep službu i tako dovezete vozilo na tehnički. Šlep službe za uslugu prevoza vozila naplaćuju od 2.500 do 3.000 dinara u krugu od 15. kilometara. Mi vam pomažemo da registracija vašeg automobila na dan isteka registracije bude samo formalnost.

Imate Ideju ?

Ideju da vas prijatelj odšlepa do tehničkog pregleda zaboravite. Kako vaše vozilo nije registrovano nema obavezno osiguranje, što automatski znači da ne sme da učestvuje u saobraćaju.

Ukoliko vozite neregistrovano vozilo i nemate obaveznu polisu osiguranja u slučaju da izazovete udes nastalu štetu plaćate iz svog džepa. Pored toga kazan za učinjeni prekršaj donosi dodatne probleme u vidu kaznenih bodova na vašoj vozačkoj dozvoli.

Koliko ranije se može obaviti tehnički pregled i registracija vozila?

Da ne bi došli u situaciju da vam istekne registracija i samim tim bili izloženi dodatnim troškovima tehnički pregled i registraciju možete obaviti 30. dana pre isteka registracione nalepnice. Agencija Henex nudi mogućnost da na jednom mestu obavite tehnički i registraciju vozila bez odlaska u MUP. Još jedna pogodnost koju nudimo je plaćanje registracije vozila na rate. Naši klijenti ne popunjavaju uplatnice, ne čekaju u redovima već sve to obavlja naše ljubazno i profesionalno osoblje. Zakažite termin za tehnički pregled kad to vama odgovara.

Kao i uvek savetujemo naše klijente i dajemo kompletne instrukcije šta treba da urade u svakoj prilici i u svakom momentu. Veliko iskustvo je na našoj strani. Zato budite sloborni pozovite nas da rešimo problem zajedno kao uvek.

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!