Registracija Vozila Bez Prisustva Vlasnika

Registracija vozila bez prisustva vlasnika je moguća samo ukoliko posedujete ovlašćenje. U agenciji Henex može se uraditi tehnički pregled i registracija vozila sa overenim ovlašćenjem kod notara. Poslujemo na deset lokacija u Beogradu, Voždovac, Kumodraž, Palilula, Zvezdara, Novi Beograd, Zemun Altina, Surčin, Čukarica, Kaludjerica, Borča, NBGD blokovi.

Registracija vozila bez prisustva vlasnika

Često dobijamo upit od klijenta da li oni mogu registrovati vozilo ako se isto ne vodi na njih. Da bi se obavila registracija vozila bez prisustva vlasnika morate imati overeno punomoćje kod notara. Ovlašćenje za upravljanje vozilom daje vlasnik vozila. Ovlašćenje se daje drugom licu uvek kada postoji odredjeni razlog. U punomoćju precizno se navode podaci vlasnika vozila, podaci lica kome se daje punomoćje, podaci o vozilu. Kada posedujete ovlašćenje od vlasnika vozila registraciju možete obaviti bez njegovog prisustva.

Koji se podaci moraju nalaziti u ovlašćenju?

Ovlašćenje treba da sadrži ime i prezime, JMBG, broj lične karte i adresu lica kome se daje punomoćje. Takodje u punomoćju moraju biti navedeni lični podaci vlasnika vozila kao i podaci o vozilu. Podaci o vozilu podrazumevaju registarsku oznaku, marku i tip vozila, broj motora, broj šasije, boju karoserije kao i godinu proizvodnje. Ovlašćenje se radi u tri primerka i mora biti potpisano od strane vlasnika vozila i osobe kome se isto daje. Dokument se mora overiti kod notara.

Koja prava stičete sa ovlašćenjem?

Overeno ovalašćenje omogućava upravljanje tudjim vozilom u zemlji, obavljanje tehničkog pregleda i registracije vozila, prijavu i odjavu vozila, da možete obaviti prenos vlasništva vozila, naplatu štete kod osiguravajuće kuće. Sa ovalašćenjem možete preuzeti registracionu nalepnicu, saobraćajnu dozvolu i registarske tablice. Da bi ovlašćeno lice moglo izvršiti sve navedene radnje u punomoćju se mora tačno i precizno navesti sve gore navedeno. Za putovanje tudjim vozilom u inostranstvo morate posedovati ovlašćenje izdato na medjunarodnom obrascu ( FiA) koje se izdaje u AMSS. Da bi ste dobili ovaj obrazac morate imati ovalašćenje za upravljanjem vozilom od strane vlasnika vozila.

Napomena: Ukoliko se u ovlašćenju ne navedu precizno i jasno radnje za koje je vlasnik dao ovlašćenje one se ne mogu izvršiti.

Zakažite tehnički pregled i registraciju vozila na vreme i obavite sve na jednom mestu u agenciji Henex.

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!