Prva Registracija Vozila

Prva registracija vozila se odnosi na vozilo koji se prvi put registruje na teritoriji naše zemlje bilo ono novo ili uvezeno polovno iz inostranstva. Kada se vrši prva registracija vozila dobija se saobraćajna dozvola, registraciona nalepnica i izdaju se registarske tablice za motorno vozilo.

Prva registracija vozila

Ukoliko ste fizičko lice registraciju motornog vozila obavljate na opštini u mestu vašeg prebivališta. Ako se radi o pravnom licu registraciju vršite u mesto gde je sedište firme. Da bi ste pristupili prvoj registraciji morate uraditi tehnički pregled vozila.

Šta je potrebno od dokumenata za prvu registraciju?

Uverenje o tehničkoj ispravnosti vozila koje nije starjie od 30. dana. Dokaz o poreklu vozila ( kupoprodajni ugovor, račun o kupovini vozila) Lična karta Za vozila iz uvoza – carinska dokumetacija  sa plaćenim svim obavezama prema Republici Srbiji Uplata svih taksi i poreza na upotrebu motornog vozila Polisa obaveznog osiguranja Za pravna lica: Sve navedeno gore Izvod iz APR-a Za vozila kupljena preko lizing kuće: Pravna i fizička lica treba da obezbede svu navedenu dokumetaciju plus Izvod iz Agencije za privredne registe lizing kuće

Prva registracija motornog vozila za lica sa invaliditetom

Ako je vlasnik vozila civilni ili ratni vojni invalid koji ima više od 80% telesno oštećenje ili 60% i više oštećenje donjih ekstremiteta uz potvrdu iz PIO fonda oslobadja se plaćanja poreza na upotrebu motornog vozila. Polisa obaveznog osiguranja biće umanjena za 10%.  Kao kod fizičkih i pravnih lica obavezna je sva potrebna dokumetacija kako bi se obavila registracija vozila. Lice sa invaliditetom se oslobadja poreza samo na prvo registrovano vozilo, ako poseduje više vozila nema prava na oslobadjanje poreza.

Agencija Henex – registracija i tehnički pregled vozila

Posle kupovine vozila bilo da je kupljeno u auto salonu ili uvezeno iz inostranstva da bi bili učesnik u saobraćaju potrebna vam je prva registracija vozila. Agencija Henex Vam nudi mogućnost obavljanja tehničkog pregleda i registracije vozila sve na jednom mestu. Sve oko registracije vozila možete obavit u našoj poslovnici na lokaciji koja je najbliža vašem prebivalištu. Voždovac, Novi Beograd, Zemun Altina, Kaludjerica, Palilula, Borča, Kumodraž, Novi Beograd blokovi, Čukarica su lokacije gde se nalaze naše poslovnice sa tehničkim pregledom. Radno verme poslovnica je od ponedeljka do petka od 08 do 20. časova, subotom od 08 do 15. sati. Plaćanje registracije vozila možete izvršiti na rate čekovima gradjana ili putem administrativne zabrane. Za sve dodatne informacije pozovite broj telefona 011-44-33-222.

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!