Probne Tablice

Probne tablice služe da možete voziti automobil, kamion, autobus, kombi, motorcikl sve dok se ne obavi registracija vozila. Probne tablice izdaje MUP, AMS Srbije, auto kuće za prodaju polovnih i novih vozila i ovlašćeni tehnički pregled. Da bi ste sa vozilom koje nije registrovano zakonski učestvovali u saobraćaju potrebno je imati probne registarske tablice.

Kada se koriste probne tablice?

Najčešće situacije kada je potrebno korišćenje probnih tablica je:
Kod kupovine polovnog ili novog vozila koje nije registrovano
Kada se neregistrovano vozilo prevozi do mesta gde će se izvršiti registracija
U slučaju kada se vozilo prevozi do tehničkog pregleda a stare tablice su odjavljene
Kod prevoženja vozila od mesta gde se proizvodi do mesta gde će se skladištiti, izložiti ili prodavati

Može li vozilo bez tehničkog pregleda da ima probne tablice?

Za dobijanje probnih tablica nije uslov da obavite tehnički pregled vozila. Nakon dobijanja probnih registarskih tablica dužni ste da obavite tehnički pregled i imate potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila.

Kolika je cena probnih tablica?

Cena probnih tablica nije jedinstvena već zavisi od nekoliko faktora. Cena se odredjuje na osnovu snage motora, vremenskog perioda na koji se uzimaju tablice. U cenu probnih tablca ulazi adminstrativana taksa, taksa za narodnu banku Srbije, taksa za MUP kao i polisa obaveznog osiguranja. Cena polise osguranja vozila se obračunava na onovu snage motora i starosti vozila. Cena probnih tablica vozila od 1.600 kubika sa 80 KW proizvodnje 2002 godine iznosi za jedan dan oko 4.500 dinara. Ako se tablice uzimaju na više dana cena se uvećava za oko 900 dinara dnevno. Agencija za registraciju vozila i tehnički pregled daće vam tačnu informaciju koliko košta izdavanje probnih tablica za vaše vozilo.

Koliko vremena mogu da traju probne tablice?

U zavisnosti od vaše potrebe izdavanje probnih tablica može biti na najmanje 1. dan a najduže do 15. dana.

Dokumentacija za izdavanje probnih tablica

Kako bi se podneo zahtev za izdavanje probnih tablica morate imati sledeću dokumentaciju:
Kupoprodajni ugovor izmedju vlasnika vozila ( koji je upisan u saobraćajnoj dozvoli) ili račun od vozila
Za vozila iz uvoza carinsku deklaraciju ili odjava saobraćajne dozvole ako je vozilo registrovano kod nas
Za pravna lica – rešenje iz APR-a, vozačka dozvola vozača
Za fizička lica – lična karta, vozačka dozvola vozača

Gde se postavljaju probne tablice na vozilo?

Sa prednje strane vozila tablica se postavlja u donjem desnom uglu unutašnjosti na šoferšajbni. Sa zadnje strane postavljate tablicu u levi donji ugao šoferšajbne. Ako se tablice ne postave propisno možete biti kažnjeni od strane saobraćajne policije.

Kolika je kazna za nepravilno postavljanje probnih tablica?

Kazna za nepravilno postavljanje probnih tablica iznosi od 15.000 do 30.000 dinara ili kazana zatvora u trajanju do 30. dana. Takodje dobijate i kaznu od 2. poena.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije za izdavanje probnih tablica možete nam se obratiti. Agencija Henex za registraciju i tehnički pregled vozila na 10. lokacija u Beogradu radi svakoga dana od 07. do 20. časova, subotom od 08. do 15. časova.

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!