Kupovina Auta

Kupovina auta je zadovoljstvo ali i stres za svakog čoveka. Danas je ponuda automobila na tržištu velika pa izbor može bit auto visoke klase, porodični auto b ili c segmenta, džip ili mali gradski automobil. U zavisnosti od potrebe i finansijske mogućnosti treba odabrati odgovarajući auto.

Kupovina auta

Automobil nije više luksuz već svakodnevna potreba da se prevezete do posla, marketa, odvezete decu u vrtić ili školu. Uvek se postavlja pitanje pre kupovine automobila da li pazarit polovan ili nov auto. Ukoliko imate finansijske mogućnosti svakoko treba kupiti novo vozilo. Povoljne uslouve kreditiranja ili lizinga daju mnoge auto kuće. Prednosti kupovine novog auta su višestruke, počevši od garancije na vozilo do toga da ne kupujete mačku u džaku. Polovna vozila su znatno jeftinija ali predstavljaju veliki rizik jer ne znate šta kupujete. Ako ste rešili da kupite polovan automobil savetujemo da prilikom odabira vozila sa sobom povedete automehaničara. U slučaju da nemate stručno lice koje može detaljno pregledati polovno vozilo daćemo savet na šta treba obratiti pažnju pre kupovine auta.

Prekontrolišite dokumenta od vozila

Ako vozilo ne kupujete na auto placu već od fizičkog lica zatražite od njega da vam na uvid da ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu od vozila. Proverite da li se podaci iz sobraćajne dozvole poklapaju sa podacima iz lične karte. Postoji veliki broj ljudi koji prodaju vozilo a da nisu vlasnici istog već poseduju samo punomoćje od vlasnika. Tada treba biti obazriv jer se može desiti da imate probleme kada se bude vršio prenos vlasništva vozila. Još jedna napomena. Važno je i da proverite da li se broj šasije kao i motora koji je upisan u saobraćajnoj dozvoli poklapa sa pločicama koje se nalaze na autu i motoru. Kako bi ste izbegli neprijatnosti koje možete imati na početku kupovine polovnog vozila najbolje je pazariti automobil koji se prodaje na auto placu. Iza takve prodaje stoji firma a ne fizičko ilice, pa ukoliko nastane neki problem imate kome da se obartite

Klimotreža vozila

Uobičajena je praksa da prodavci polovnih vozila vraćaju kilometražu na satu. To je teško utvrditi čak iako ste dobar poznavalac automobila. Zato obratite pažnju na pohabanost sedišta, sigurnosnog pojasa, izlizanost volana ili ručice menjača. To su neki osnovni parametri koji mogu ukazati da je vozilo duže korišćeno a samim tim prešlo veću kilometražu od prikazane.

Spoljašnjost vozila

Spoljašnji izgled automobila može i da prevari kupca. Nije neuobičajeno da prodavac pre prodaje vozila prefarba ceo automobil kako bi sakrio predhodnu havariju ili koroziju na šasiji. Ako vozilo ima par ogrebotina i vidi se da je farba orginalna bolje je pazariti takav auto nego sveže ofarban.

Isprobajte auto

Pre nego što donesete odluku o kupovini polovnog vozila obavezno ga provozajte. Tokom vožnje možete proveriti ispravnost kočionog sistema, rad motora i menjača, amortizera i oslušnuti da li se čuje škripanje ili neka buka u kabini vozila. Prilikom probne vožnje auta provozajte ga u gradskoj sredini ali isto tako izvezite ga na magistralu ili auto put. Takoćete najbolje imati uvid u sve performanse vozila.

Kada kupite nov ili polovan auto biće vam potrebna registracija vozila. Agencaija Henex pružavam mogućnost registracije vozila i tehnički pregled sve na jednom mestu. Dovoljno je da nas pozovete i zakažete termin koji vama odgovara.

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!