Čist Automobil Za Tehnički Pregled

Zašto je potrebno imati čist automobil za tehnički pregled vozila? Ovo pitanje postavljaju mnogi vlasnici motornih vozila. Kako je nov zakon o tehničkom pregledu dosta rigorozniji, prvi preduslov da prodjete na pregledu tehničke ispravnosti vozila je čist automobil.

 

Čist automobil za tehnički pregled

Vozilo koje nije čisto ne samo da neće proći tehnički pregled već će na startu biti vraćeno. Prljav automobil ne može stati na liniju tehničkog pregleda, samim tim registracija vozila neće biti omogućena. Od 5.jula 2018. godine pooštren je pregled tehničke ispravnosti motornih vozila. Pre nego što se započne pregled vozila, isto se mora slikati iz više uglova. Foto dokumetacija se prosledjuje u MUP. Prljavština na vozilu zna da sakrije nedostatke kao što je oštećenje karoserije pa iz tog razloga vozilo mora biti dobro oprano. Ako ste oprali vozilo pre samog tehničkog pregleda i slučajno prošli kroz blato, koje se zalepilo za karoseriju nećete moći da stanete na liniju za pregled vozila. Takodje je poželjno da trap na vozilu bude čist zbog provere krajeva spona. Čist automobil za tehnički pregled je prvi preduslov da se uradi tehnički a zatim izvršilo produženje registracije vozila.

Pre odlaska na tehnički uradite sami prgled vozila

Kako bi prošli tehnički pregled savetujemo da sami proverite stanje vašeg vozila. Utvrdite da li rade kratka i duga svetla na farovima, da li rade prednji i zadnji žmigavci, svetlo za registracisku tablicu kao i štop svetla. Obavezno proverite da li ima većih oštećenja na prednjoj i zadnjoj šoferšajbni, karoseriji ( branicima, donjem delu vrata, blatobranima). Takodje proverite kočioni sistem i rad brisača. Dodatna oprema koja mora stajati u vozilu je: svetleći prsluk, prva pomoć, sajla za vuču, sigurnosni trougao. Rezervni točak nije obavezan ako imate run-flet gume ili alat za popravku probušene gume ( sprej ili penu u boci sa pritiskom?. Dizalica, aparat za gašenje požara, rezervne sijalice nisu obavezna oprema.

Ako želite da zakažete tehnički pregled i registraciju vozila kako ne bi gubili dragoceno vreme pozovite naš call centar na broj telefona 011-44-33-222. Agencija Henex za registraciju vozila i tehnički pregled u Beogradu ima deset poslovnica. Vršimo registarciju vozila za 5. minuta bez odlaska u MUP.

O Nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nedavne objave

Follow Us

Poslednja vest

Budite u toku sa novostima Uskoro!!!