Tehnički pregled  Zemun ( Altina ). U kratkom vremenskom roku obavite pregled tehničke ispravnosti za auto prikolice i vozila. Povoljna cena  tehničkog pregleda nije uslov da će se on uraditi na pravilan i kvalitetan način. Kako bi ste imali tehnički ispravno i sigurno vozilo tehnički pregled Zemun treba raditi kod proverenih agencija koje imaju odgovarajuću opremu i stručan kadar.

Tehnički pregled Zemun procedura

Da biste započeli tehnički pregled i prošli njegovu proceduru prvi uslov  je oprano vozilo. Ukoliko je vozilo prljavo udaljiće Vas sa tehničkog pregleda. Pregled obavlja ovlašćeno lice i na pregledu se nalazi isključivo samo ono. Pre pregleda se proveravaju podaci koji su upisani u saobraćajnu dozvolu, koji moraju odgovarati vozilu koje je na pregledu. Podaci  poput  boje vozila, snage motora, mase, broja sedišta i broja šasije se moraju poklapati. Nakon toga ako je sve uredu, pristupa se proveri tehničke ispravnosti vozila. Elementi koji se proveravaju su sledeći:

Indefikaciona pločica

Prednja i zadnja šoferšajbna (gleda se da li ima pukotina. Tolerancija je  do 10mm)

Brisači (  gleda se ispravnost i stanje metlica na brisaču)

Ispravnost kočionog sistema

Svetlosne grupe na vozilu farovi, poziciona i štop svetla kao i žmigavci

Gume- moraju imati propisanu dubinu šare

Karoserija i šasija vozila

Dodatna oprema (aparat za gašenje požara, prsluk, sajla za vuču, prva pomoć, trougao)

Prednji i zadni lonac auspuha, koš i nosač motora ne smeju imati korozije na sebi

Provera da li postoji curenje ulja i goriva iz vozila i da li ima izduvnih gasova u kabini vozila

Ispavnost motora, rashladnog sisitema, altenatora, mehanizma za upravljanje i alnasera

 

Tehnički pregled Zemun po novom pravilniku

 

Po novom pravilniku iz jula 2018. godine tehnički pregled Zemun vrši pooštrenu kontrolu tehničke ispravnosti vozila. Sama procedura traje 20. minuta za motocikle, 30. minuta za putnička vozila i za teretna vozila oko 40. minuta. Po novom pravilniku niko nema povlastica i radi se na većoj bezbednosti učesnika u saobraćaju. Ako niste sigurni da je vaše vozilo ispravno, pre nego zakažete tehnički  podjite kod vašeg automehaničara koji će proveriti sve na vozilu kako ne biste bili vraćeni sa tehničkog pregleda. Ukoliko se pojavite na tehničkom pregledu i pronadje se da neki deo nije ispravan udaljiće Vas sa istog. Tada imate tri dana da otklonite sve nedostatke kako bi vozilo bilo tehnički ispravno.  Agencija za registraciju Henex u opštini Zemun na Altini ima svoju poslovnicu Osim ove poslovnice, na još devet lokacija u Beogradu obavljamo brzo i kvalitetno tehnički pregled i vršimo registraciju vozila bez odlaska u MUP. Sve završavate u kratkom vremenskom roku bez čekanja u redovima.

Zemun

Kada govorimo o Zemunu treba znati da su najraniji tragovi života u ovoj sada opštini pronadjeni na Gardošu. Kulturne ustanove od velikog značaja za stanovnike Zemuna su: teatar i opera Madlenijanum, zavičajni muzej Zemun i biblioteka Sveti Sava. Obavezno treba da posetite stari Zemun, Tvrdjavu i Kulu na Gardošu, da prošetate Zemunskim kejom pored Dunava i da obidjete Zemunski park u kome se nalaze drvoredi stari preko 150. godina. Prosto Zemun je isprepletan starom i novijom istorijom i odiše nekim posebnim šarmom. Ljudi koji žive u njemu su velike lokal patriote i od pravog stanovnika Zemuna nikada nećete čuti da kaže da je iz Beograda nego da je iz Zemuna.