Cena registracija vozila 2022 godine biće niža kako najavljuju iz Ministarstva finanasija. Od 1. januara 2022. godine porez za registraciju vozila koji se obarčunavao na osnovu kubikaže biće obračunat u odnosu na straost motronog vozila. Samim tim cena registracije vozila 2022. godine biće dosta umanjena za veći broj vlasnika motornih vozila.

Cena registracija vozila 2022

Stavka koja će za sada biti umanjena kod registracije vozila 2022. godine naziva se porez na luksuz. To znači da će automobili sa motorom preko 2.000 kubika biti manje oporezovani. Ovo je logičan potez jer za mnoge automobile koji su proizvedeni pre 15. godina i ranije sa velikom kubikažom plaćaja se registracija vozila više nego što vredi samo motorno vozilo. Danas motorno vozilo staro od 5. do 8. godina ima umanjenje poreza za 15%, od 10. do 20. godina porez se umanjuje za 40%. Da damo primer vozilo staro 5. i manje godina sa zapreminom motora od 2.000 do 2.500 kubika plaća se porez na luksuz 58.250 dinara, od 2.500 do 3.000 kubika 118.000 dinara, preko 3.000 kubika 243.970 dinara. Koliko će tačno biti umanjenje poreza na automobile sa preko 2.000 kubika još se ne zna. Kada Ministarstvo finansija donese odluku znaće se cena registracije vozila za 2022. godinu.

Da li na cenu registracije vozila 2022. treba da utiče samo starost vozila?

Veliki broj vlasnika motornih vozila pozdravlja ovu odluku Ministarstva finansija. Po nekim anketama koje su sprovedene vlasnici motornih vozila smatarju da za cenu registracije 2022. godine ne treba uzeti u obzir samo kubikažu vozila već i sledeće parametre: starost vozila, vrednost vozila i snagu motora. Navedene stavke za obračun registracije vozila koriste mnoge zemlje Evropske Unije. Da li će taj model zaživeti i kod nas pokazaće vreme. Cena registracije vozila dosta opterećuje kućni budžet, zato je agencija Henex omogućila svojim klijentima da plaćanje registracije vozila obavi na rate. Registraciju vozila možete platiti na 12. mesečnih rata putem administrativne zabrane, na 6. rata čekovim gradjana i platnim karticama banke Intesa sve bez kamate.

Agencija Henex za tehnički pregled i registraciju vozila ima deste poslovnica na teritoriji Beograda. Izaberite poslovnicu koja se nalazi u blizini vašeg mesta stanovanja i obavite tehnički pregled i registraciju vozila sve na jednom mestu bez odlaska u MUP. Registracionu nalepnicu izdajemo za 5. minuta.